снимка: Карин дом По случай своя 25-ти юбилей, центърът за терапия

...
снимка: Карин дом По случай своя 25-ти юбилей, центърът за терапия
Коментари Харесай

Във Варна представиха Карин - куклата със специални нужди

снимка: Карин дом 

По случай своя 25-ти празник, центърът за терапия на деца със специфични потребности Карин дом във Варна, показа кукла със специфични потребности. Куклата е основана от екипа на Карин дом благодарение на Marty’s Heaven и Малки индивиди и в действителност е първообраз на напълно действителна историческа персона – Карин - братовчедката на основателя на Карин дом – Иван Станчов.

Карин страда от церебрална парализа по рождение (спастична детска диплегия, известна като болест на Литъл). Надарена със мощна воля и увереност в продължение на шест години в Америка. Тя е подложена на безчет клинични проби. В началото на 1945 година в Англия не престават ежедневните занимания с извършения и терапия, в това число говорни извършения. В допълнение, три години по-късно започва терапия по неотдавна създадения способ на Бобат, която води до общо, въпреки и постепенно усъвършенстване.

Всъщност Карин е първият пациент на госпожа Бобат в Лондон. Паралелно с лечението тя е отлична ученичка и взима изпитите си с доста положителни оценки Карин е любознателно дете, постоянно подготвена за приключения- излети, пътувания, обикаля света дружно със своето семейство, което я поддържа през целия й живот. Колекцията ѝ със слончета от всички пътешествия е към момента в Карин дом и продължава да припомня за едно самоуверено дете, което макар церебралната парализа е било с непреклонен дух. Нейният живот и състрадателност към всеки в потребност са въодушевили потомствения посланик Иван Станчов да сътвори преди 25 години Фондация Карин дом- организация в поддръжка на специфичните деца.

Днес, във връзка 25-годишния си празник Карин дом взема решение да се обърне към корените си и  да показа двете играчки- куклата Карин и Слончо като знак на съпричастност към децата със специфични потребности и метод за схващане и приемане на разликите от техните връстници. Куклата е авторска, единствена по рода си и е основана от екипа на Карин дом в партньорство с дребната българска компания Малки индивиди, които с изключение на Карин към този момент са основали кукла със синдром на Даун и кукла от ромски генезис, като до края на годината се чака да показват още няколко включващи играчки. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР